VOICE CONSTRUCTION

METHODE

Voice Construction® is een systematische methode voor spiergerichte stemtraining, met als uitgangspunt de lichaamseigen reflexen. Centraal staat het unieke visuele Voice Construction® model. Hoe lekker zou het zijn als zingen en spreken minder energie kost én meer klank en plezier op zou leveren? Hoe zou het zijn als jij jouw stem precies kunt laten doen wat jij wilt?

DE NATUUR IN JE VOORDEEL GEBRUIKEN

Voice construction® maakt op een unieke manier gebruik van lichaamseigen reflexen en geautomatiseerde patronen. Door deze actief in te zetten laat je het lichaam in jouw voordeel werken – met de natuur samen – in plaats van tegen. Je leert welk gedrag je cadeau kunt krijgen en hoe je dat kunt besturen. Eenvoudige strategieën voor meer volume, kracht, souplesse, vrijheid, zodat jij jouw stem precies kunt gebruiken zoals jij dat wilt. De reflexen activeren diepe hersenkernen en overlevingsmechanismen, waardoor effectief veel energie opgewekt wordt. Dit is zo efficiënt gebleken dat voice construction® ingezet wordt bij stemtraining voor parkinson-patiënten. De werking van voice construction® wordt onderschreven door specialisten uit de neurologie en neuropsychologie. 

HET VOICE CONSTRUCTION MODEL

Het voice construction® model spreekt op ieder niveau tot de verbeelding. In tegenstelling tot bij de meeste andere instrumenten, kun je bij zingen niet zien wat je doet met je stem. Een unieke visuele blauwdruk van de stem koppelt zien aan horen en voelen. Dit stelt je als gebruiker direct in staat te analyseren wat er gebeurt. Het geeft je tastbare informatie over hoe toonhoogte, klankkleur, spierspanning, volume en resonance zich tot elkaar verhouden. Hiermee leer jij jouw strategieën optimaliseren voor maximaal resultaat. Hoe hoger het fysiek bewustzijn van de zanger, hoe meer details in het model te vinden zijn. Het groeit als het ware met de gebruiker mee.

VOOR WIE?

Of het nu gaat om het leggen van de technische basis is of verdiepen in details op professioneel niveau: voice construction® is toepasbaar op ieder niveau en in elke stijl. Zing hoger, luider, soepeler, gemakkelijker en met een betere ademefficiëntie. Voice construction® wordt gebruikt door beroepszangers, sprekers, trainers, docenten, voice-overs, rappers, buiksprekers, hout- en koperblazers, koren en dirigenten. En door zangers en sprekers met de ziekte van Parkinson.