PARKINSON

Artikel Parkinson Magazine: "Hese stemmen klinken als een klok"

“Door een spiergerichte stemtraining weer duidelijk kunnen spreken of zingen. ‘Voice Construction’ is een nieuwe methode die het brein op een andere manier aanspreekt om de stem efficiënter in te zetten. Met als resultaat, het kost minder energie om helderder, luider en melodieuzer te spreken. En zangers halen weer toonhoogtes die ze kwijt waren.”

Mensen met de ziekte van Parkinson zullen herkennen dat de stem zich anders is gaan gedragen. Het kan meer moeite kosten om te spreken of te zingen, of om goed hoorbaar en verstaanbaar te zijn. De onbewuste manier van spreken is niet meer toereikend.

Maurits Draijer ontwikkelde de methode voice construction waarmee het brein op een andere manier wordt aangesproken. Een manier waarmee de stem efficiënter ingezet kan worden. En waarmee snel resultaat behaald kan worden.

Met voice construction ga je leren hoe jouw stem het meest energiek kan klinken. Hoe je de natuur in je voordeel kunt gebruiken om energie te besparen; welk fysiek gedrag je cadeau kunt krijgen en hoe je dat kunt besturen.

Er worden verschillende principes ingezet om de kracht van het brein anders aan te spreken. Centraal staan het unieke visuele voice construction model en lichaamseigen reflexen en gedrag. Je leert eenvoudige strategieën waarmee je energie kunt opwekken voor meer volume, kracht, melodie, vrijheid en een betere verstaanbaarheid, zodat jouw stem meer eigenheid krijgt en weer beter inzetbaar wordt in het dagelijks leven.

“Door mijn eigen stemgeluid weer terug te winnen, won ik ook een stukje van mijn identiteit terug”Gerard van de Reep​

Play Video
Play Video
Play Video

Online of live in de studio

Elke sessie bestaat uit ervaringsoefeningen gericht op spreken of zingen, met gerichte strategieën waarop het brein anders geprikkeld wordt en snel resultaat. Dit alles wordt verduidelijkt door middel van het visuele voice construction model. Met dit model plan je eenvoudig en overzichtelijk de strategieën voor optimaal stemgebruik. De reflexen en oefeningen worden gekoppeld aan een afbeelding, wat het verinnerlijken eenvoudiger maakt. De efficiëntie en de werking van voice construction worden onderschreven door specialisten in de neurologie en neuropsychologie.

ONLINE LEEROMGEVING

Maurits werkt aan een online leeromgeving met oefeningen voor stemtraining bij de ziekte van Parkinson. Je zult er onder andere oefeningen voor spreken, zingen en ontspannen kunnen gaan vinden, gebaseerd op de universele principes van voice construction. Zo kun je zelf aan de slag met het optimaliseren van jouw stem.

Han van dijk

In deze video laat Han van Dijk zien en horen hoe hij van een neutrale stem, luid en laag, naar de Voice Construction methode gaat. 

Met eenvoudige middelen kan ik weer energieker, duidelijker, helderder en luider zingen en spreken. Voor mij 2 vliegen in 1 klap.
Anja van den Ende
Ik heb Maurits leren kennen als een zeer gedreven, enthousiast en optimistisch persoon. Hij straalt uit dat hij je echt wil helpen.
Corine van Esch
Ik vind dat voice construction mij een krachtig hulpmiddel in handen geeft om mijn stem goed te kunnen blijven gebruiken. En het heeft snel effect.
Gerard van der Reep